Xerez Deportivo Football Stadium

With a rectangular floor topped by two semicircles that are not connected to each other, the existing building directly reproduced the geometry of the sports track. Without substantially altering its layout, the expansion project provides a roof that will protect all the spectators from the sun and rain, supported on a perimeter corridor of services that concentrates the stairs and access walkways to the higher tiers, and is open towards the exterior as a blind square.

Xerez Deportivo Football Stadium, Cádiz - Spain, Cruz y Ortizphoto © Duccio Malagamba

The new surroundings of great metal slats are separated from this base by a horizontal slit which allows for views over the city. The original symmetry of the whole is broken at two points by two volumes that host, respectively, a sports centre-gym, a swimming pool and a hotel, in this way introducing other functions that guarantee permanent activity in the centre beyond just the hosting of sports competitions.

Contributed by Cruz y Ortiz

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*