ArchiTeam 2012
Twitter ArchiTeam
Facebook ArchiTeam
Google+ ArchiTeam
Flickr ArchiTeam
Linkedin ArchiTeam
Pinterest ArchiTeam
RSS ArchiTravel
Architravel | Online architectur quide
Architeam Projects

clip Youth Center in Amsterdam

The realized building consists of the simple stacking of two – diametrically opposed – concepts of space. The ground floor level is designed as a flat sandwich-space, which opens up completely to the surroundings thanks to the glazing on all sides. The public green with its dominated tree canopy becomes part of the interior and generously extends the small space to the outside. This effect is enhanced by the modest interior design and the greyish colour scheme. Used as a „public living room“ of the neighbourhood, activities on the inside are well visible and stimulate the direct interaction with the public space.

Contributed by ArchiTeam

January 2

plus Found incorrect or incomplete information on the project? Tell us.
Do you have better photos? Send to email

You may also like