Breeze House by Fran Silvestre Arquitectos

After a life in the center of Europe, a couple returns to the Mediterranean. Among their mere desires is the power to enjoy a place where they spent the summer during their childhood.

It reinterprets a villa of the last century that characterizes this coastal area on the beach of Castellon. The elements used in the neighboring architectures such as the latticework that constitute the fences, the porches are slightly shadowed above the street level are updated in the proposal.

The house is configured with two volumes that are joined on a single floor. In this way the scale of the porch allows an adequate control of the sun intensity and the privacy is provided to the main room, maintaining the view of the garden. The wet zones differentiate the day zone at night in this position is the staircase that allows you to climb a terrace where you can enjoy the summer evenings. A place from which you can see the sea you feel the breeze.

Architecture: Fran Silvestre Arquitectos
Interior Design: ALFARO HOFMANN
Project Team: Fran Silvestre | Principal in charge, Ángel Fito | Principal in charge, María Masià | Collaborating architect, Fran Ayala | Collaborating architect, Estefanía Soriano | Collaborating architect, Pablo Camarasa | Collaborating architect, Sandra Insa | Collaborating architect, Santi Dueña I Collaborating architect, Ricardo Candela | Collaborating architect, David Sastre | Collaborating architect, Sevak Asatrián | Collaborating architect, Álvaro Olivares | Collaborating architect, Eduardo Sancho | Collaborating architect, Esther Sanchis | Collaborating architect, Vicente Picó | Collaborating architect
Ruben March | Collaborating architect, Jose Manuel Arnao | Collaborating architect, Rosa Juanes | Collaborating architect, Gemma Aparicio | Collaborating architect, Giuseppe Felici | Collaborating architect
Luiz Eduardo Lupatini | Collaborating architect, Silvia Bonet | Collaborating architect. Carmen Martí | Collaborating architect
Structural Engineer: Josep Ramon Solé | Windmill
Building Engineer: Carlos García
Filmmaker: Alfonso Calza
Marketing & Communication: Sandra Insa | Architect
Contractor: Construcciones Hugo Pérez
Location: Castellón
Site Area: 427,83 m2
Built Area: 123,46 m2

 

More in: Fran Silvestre Arquitectos

Leave a Reply