Dentsu Caretta at Shiodome

Construction year: 1998
Address: 1-8-2 Higashi-Shimbashi, Minato-ku | TOKYO | Japan | Visit Website
Latitude/Longitude: 35.665, 139.762
Architect(s):

Dentsu’s new headquarters could have been simply a business investment. But the media giant made it an investment in community, using the complex to establish a new heart in Tokyo’s redeveloping Shiodome district. To realize Dentsu’s vision, Jerde anchored the site’s office tower (designed by Jean Nouvel) with a place to relax and escape the fast-paced urban lifestyle. Offering restaurants and cafes, a performance theater, an advertising library and museum and specialty shops, the new community center extends activity at Dentsu’s headquarters long after the workday ends. Jerde designed the base of the project as a rock using granite and natural materials to represent a strong foundation and natural extension of the earth. The rock metaphor is continued to the interior six-level, terraced space featuring stone walls, waterfalls and natural light. Since opening, the Dentsu headquarters has not only launched a new era in the firm’s drive to become the leader in communications, it has become a social and cultural hub in downtown Tokyo.



⇒ Architecture Guide to TOKYO
⇒ Learn more about: