Collective Living Lange

Collective Living Lange, Denmark, Dorte Mandrup Arkitekter
Construction year: 2009
Address: Lange Eng, 2620 Albertslund | COPENHAGEN | Denmark
Latitude/Longitude: 55.66420, 12.34435
Architect(s):

Prioritizing the common spaces and the community of the families living here, the building was designed as a typical Danish block, surrounding a large common courtyard – a common green garden space.

The outer perimeter of the block towards the forest is relatively closed, the facade and the roof clad in the same material, whereas the building towards the garden appears light and open. From every resident there is access to the garden space and terraces along the facades offers a convenient platform bringing life from the homes into the common space.

Client: Bofællesskabet LangeEng
Size: 6.400 m²
Engineers: Leif Hansen Ingeniører
Landscape: Marianne Levinsen Landskab

Contributed by Dorte Mandrup Arkitekter



⇒ Architecture Guide to COPENHAGEN
⇒ Learn more about: